Handboek Online Marketing (HOM)
Bestel hier het boek | Klik hier voor het blog van het boek | Handboek Online Marketing Recensies | De inhoud het online marketingboek

Een basisboekje of echt leren hoe je resultaat behaald met Online Marketing?

Recensies Handboek Online Marketing:

Recensies Bruna.nl:

Met afstand het meest complete boek over marketing en online marketing en alles opsplitsingen zoals contentmarketing en mobilemarketing. De schoonheidsfouten van deel 1 zijn in deel 4 strak getrokken en het boek is megadik geworden. Na het verplicht kader van strategie en organisatieinzichten voor succesvolle online marketing, is elk hoofdstuk een handleiding hoe succesvol een online marketing middel in te zetten. Erg knap opgesteld en ook nog eens voorzien van een enorm aanbod van extra's. Aanrader!!

Ik heb het HOM voor mijn hbo studie gebruikt. Het geeft je een breed en goed overzicht van alles wat met online marketing heeft te maken. Je begint met de opbouw en vertaling van een strategie, je maakt een online marketingmix en leert alle middelen ook succesvol in te zetten. Handig om ook een plan te maken.

Recensies Managementboek.nl:

Een kwart over te kiezen strategieën. Twee kwart over de online mix in de praktijk en een kwart over het maken van een strategisch online marketingplan. Een ideale boekmix met als toetje een groot aanbod digitale content op een subliem platform. In dit deel 4 valt geen gat te schieten, wellicht dat het boek te dik is? Te praktisch?

Het boek is zo optimaal bijgeschaafd dat het de ogen uitsteekt van de traditionele oude marketeer die maar geen grip krijgen op online marketing en de werkende state of mind ;)

Strategisch en praktisch marketingboek

Een actueel, gevat en volledig boek dat leunt op inzichten van Kotler (marketing 3.0) in de vertaalslag van offline naar online marketing (hoofdstuk 1 en 2). Auteur Petersen vult elk hoofdstuk aan met de visie en inzichten van Nederlandse experts. Het HOM4 lokt zelfbenoemde experts en boekbeoordelaars uit de tent door gelaagd en helder de verschillende lagen van de marketing bloot te leggen.

Traditionele marketing - zoals de auteur zelf dit noemt - is niet dood en online marketing is niet het nieuwe goud. Het kader van de verandering - dat de auteur schept - is een breed kader dat het beste kent van beide werelden. Hiermee staat de auteur doordacht haaks op 'snel geschreven boekjes' die bijvoorbeeld social media boven online marketing strategie zetten. In de hoofdstukken lees je je in als een ervaren traditionele marketeer, maar ook zal je veel herkennen als je reeds ervaren bent met moderne middelen in de online mix. Petersen brengt traditioneel en modern logisch bij elkaar.

En dat is waar het boek mee begint. Geen onzinnigheid dat online marketing los zou staan van marketing en communicatie maar vooral een heldere transitie (en dat is de gouden term in het vernieuwde boek) van de managementinzichten die met nieuw klantgedrag (hoofdstuk 2,3) moet zien om te gaan. Het inzetten van nieuwe interactieve online middelen in een consumptieve marketingmix is het antwoord (hoofdstuk 4 en 5). Petersen presenteert meerdere manieren van strategie-aanpak wat de lezer veel mogelijkheden geeft in de plek die het online geeft binnen de organisatie. De eerste vijf hoofdstukken bouwen een diversiteit aan strategische keuzes op. Van koppeling aan oude strategie, aanwezige strategie tot een blanco online strategie.

Slim is het breed opnemen van online gemak, usability. Marketeers weten hier maar nauwelijks mee om te gaan.

De hoofdstukken 6 tot en 15 tonen de middelen in breedte en diepte. Deze keer veel meer aandacht voor contentstrategie, social media marketing, mobile strategie en ebusiness. Ecommerce dus. Als lezer kun je in dit deel een middel erbij pakken om bijvoorbeeld direct een campagne met social media of contentmarketing op te starten. Handig! Het enorme aanbod van cases en extra (online) materiaal maakt het voor docent en student erg levendig. Het boek kent anders dan zijn voorgangers een uitgebreid overzicht van definities van diverse termen zoals de term 'online conversie'.

Naast diepe praktische insights in de alle middelen van een moderne mix, is mijn winst als lezer van dit HOM4 een hernieuwd inzicht in de old school marketeers die zichzelf hebben benoemd als 'marketingkenner' maar in de moderne vormen van marketing eigenlijk niet weten wat te doen. Het HOM4 wijst de weg en doet dit op een crossmediale zeer prettige manier zonder onnozel belerend te zijn.

H.J Smits docent Saxion HBO Crossmediale Marketing en consultant

Meer dan volledige online marketing boek

 

Ik heb genoten van de stijl, diversiteit en compleetheid van dit boek. Eigenlijk 3000 pagina's dik deze HOM4 door de enorme toevoeging van extra digitaal materiaal. De uitgever en auteur nemen een grote stap met dit boek en hebben aanzienlijke veranderingen en verbeteringen doorgevoerd als ik kijk naar zijn oude versie. Enorm genoten van de visie en bewezen aanpak en transitie richting het jaar 2020. Historie, heden en toekomst in 1 boek. Hier kun je weinig negatiefs over vinden want zelfs het taalgebruik en de redactie zijn strak gemaakt.

18 oktober 2014
Magische mix

1 persoon vond de volgende recensie nuttig

Magisch naslagwerk door veel extra online materiaal, veel expertinterviews en mooie wisseling van strategiebepalingen en de uitleg van de mix van middelen in de praktijk. Het boek heeft mij veel opgeleverd. Praktisch en direct inzetbaar dus!

Herdruk? Nieuw boek!

Deze uitgave, de #HOM4, heet een "herziene uitgave" te zijn. Maar na het boek gelezen te hebben ben ik van mening dat dit een nieuw boek is! 
Natuurlijk zijn er zaken die ook in de eerdere uitgaven staan, maar de uitbreiding qua modellen en voorbeelden is zo aanzienlijk dat dit een boek is wat voor een ieder een aanrader is. Zelfs wanneer je al een eerdere uitgave hebt gelezen.

Het boek is helder geschreven. Duidelijke voorbeelden en aansprekende casussen. Daarnaast ondersteund door een eigen online pagina, waar allerlei YouTube filmpjes te bekijken zijn. Dit maakt het een interactieve uitgave. 
Gebruikte definities staan in overzichtelijke kaders en het boek beschikt over een begrippenlijst. Hierdoor is het, naast een leerboek, ook prima te gebruiken als naslagwerk. Ik vind het een aanrader voor een ieder met interesse in online marketing.

Bol.com:

 Prima opgebouwd leerboek

Faas89  Ik raad dit product aan
30-39 jaar | Gouderak

 

Een prima opgebouwd leerboek dat je meeneemt van strategie, taktiek, organisatie-inzichten en succesvoorwaarden tot een succesvolle online marketingmix. Nieuwe zijn de vele nieuwe cases van Nederlands grondgebied en ook de uitdieping van middelen zoals mobile marketing, contentmarketing en social media marketing en conversieoptimalisatie.

Pluspunten:
structuur, mobile marketing, conversieoptimalistie

Help andere klanten de beste reviews te vinden

 

 

 Geheel nieuw boek!

rwhat  Ik raad dit product aan
50-59 jaar

 

Deze uitgave van #HOM4, zoals dit boek in de Social Media genoemd wordt, heet een 4e herziene druk te zijn. Maar het boek lezend laat toch een geheel ander indruk achter. Naar mijn mening is dit gewoon een geheel nieuw boek! Naast het feit dat deze uitgave meer pagina's bevat dan zijn voorgangers, is ook de schrijfstijl een geheel andere. Uiteraard kom je zaken tegen die eerder al beschreven zijn, maar de uitbreiding van de gebruikte modellen, voorbeelden en casussen is overduidelijk.

Het zijn juist deze modellen en voorbeelden die het boek zo prettig leesbaar maken, en de geschreven tekst perfect ondersteunen. Daarnaast zijn alle gebruikte definities in aparte kaders geplaatst, wat het op of terugzoeken erg eenvoudig maakt. Naast een leerboek voor de beginnend online marketeer is het boek dan ook een prima naslagwerk.

Het boek staat vol met verwijzingen en linkjes naar een speciaal hiervoor ingerichte online pagina, waar extra uitleg en de ondersteuning middels filmpjes op Youtube te bekijken zijn. Dit maakt dat het een zeer interactief boek geworden is.
Partick Petersen heeft met deze uitgave zeker geen half werk geleverd. Het moet een behoorlijke klus geweest zijn om het boek op deze wijze te herschrijven. Het resultaat is dan ook een uitgave welke een absolute aanrader is voor een ieder die interesse heeft in online marketing. Zelfs wanneer je een eerdere uitgave al gelezen hebt...

Pluspunten:
veel modellen en voorbeelden, interactief door gebruik van online ondersteuning, heldere taal.

Klik hier voor de blog die bij het Handboek Online Marketing hoort!

Auteur Patrick Petersen is internetconsultant, Online Marketeer, docent-trainer plus schrijver en ondernemer op gebied van internet-marketing en internettechnieken. Hij heeft een eigen column in diverse magazine als ook The Times. Petersen is docent voor onder andere Beeckestijn Business School en Neyenrode.

Hij is tevens eigenaar van bureau's AtMost, AtMost.TV en CCIC. Blogs: www.patrickpetersen.nl + visie en cases: www.onlinemarketeer.tv

 

Online boek column
internet
marketing, Handboek Online Marketing geen basisboek Recensie

consultant,

blog auteur

Patrick Petersen

docent boeken spreker

coach auteur

Handboek Online Marketing geen basisboek wel serieuze online marketing

rechten voorbehouden © AtMost.nl(2018)| www.patrickpetersen.nl | www.onlinemarketeer.tv | RSS